In 7 stappen meer rendement op je vastgoed

Bij Homey Housing krijg je het hoogste rendement van Den Haag. Onze werkwijze is zeer breed, van inspectie tot het daadwerkelijke beheer.

Van A tot Z zorgen wij ervoor dat het object tegen een zo hoog mogelijk rendement verhuurd wordt. Dit pakket omvat al onze expertise. Wij verzorgen het gehele verhuur- en beheerproces. De 7 stappen binnen onze werkwijze worden ingezet, alle kunnen binnen vijf dagen afgerond zijn.

1. Inspectie

Samen bekijken we alle mogelijkheden en kansen van het pand. Bijvoorbeeld: wat voor onderhoud is er nodig, welke optimalisatie is er voorhanden en hoe kleden wij dit zo goed mogelijk aan?

2. Plan bepalen

Daarna stellen de vastgoed experts het plan op: de doelgroep wordt gevormd, marketing bepaald, en de mogelijkheden voor het pand bekeken. We overleggen de plannen en maken samen de eindbeslissing. Ook schakelen we de hulp in van onder andere aannemers, stylisten, fotografen, marketeers, etc. 

3. Renovatie

De vastgoed experts en de aannemer kijken naar renovatie mogelijkheden. Daarin staat de vraag centraal: hoe kunnen we dusdanig renoveren dat het meeste rendement wordt behaald?

4. Verhuur klaar maken

Voor het verhuur klaar maken kijken wij naar de praktische zaken. Zijn de eerste levensbehoeften present, bijvoorbeeld: water, warmte, en wifi? Daarnaast zorgen onze interieurontwerpers voor een strakke look, die de doelgroep aanspreekt. We zorgen voor het bestellen van de inboedel, de ontvangst, en het monteren van de producten. Daarbij begeleiden wij het hele proces en zijn we voor ontwerpers en de bezorgers eerste aanspreekpunt. Het resultaat daarvan is dat alles tot in de puntjes is geregeld. Zo houden wij de lat van aflevering hoog.

5. Adverteren

Door middel van onze marketingkennis bereiken wij onze doelgroep met de optimale advertentie. Wij weten wat de huurders belangrijk vinden. Additioneel spreken wij de doelgroep aan met duidelijke, professionele foto’s en een pakkende omschrijving. Onze marktkennis combineren wij met een gerichte marketingstrategie. Zo bepalen we de juiste prijs voor de doelgroep, wat altijd resulteert in het optimaliseren van de omzet.

6. Bezichtigen, Screenen en Contracteren

Hier begint het fysieke werk. Potentiële huurders worden uitgenodigd om de woning te bekijken, vaak in groepsbezichtigingen. Deze bezichtigingen organiseren wij en nemen wij dus volledig uit handen. Tegelijkertijd werken wij snel en adequaat, zodat het pand niet langer leegstaat dan noodzakelijk. 
 
Wij laten alleen huurders toe die voldoen aan jouw (financiële) eisen. Daar bovenop doen wij een achtergrond inspectie van de komende huurder. Zo kun jij optimaal genieten van jouw rust. Ook de administratie verzorgen wij. Denk hierbij aan het uitsturen van de eerste factuur en het opstellen van alle contracten. Na deze screening krijg je een overzicht van de kandidaten en handelen wij de contracten af met de beste keuze.

7. Inchecken en beheren

Homey housing zorgt voor een warm welkom van de huurder. Wij regelen de ontvangst en beantwoorden eventuele vragen. Daarnaast lopen we door de huisregels heen en wordt er een check-in rapport getekend zodat alles duidelijk op papier staat. Pas daarna doen we de overdracht van de sleutels. Het contact tijdens verhuur loopt via ons.

Rendement waar je écht tevreden mee bent.

Onze klanten geven ons een 8.8
4.4/5