Veelgestelde vragen

FAQ's

Vind hier je antwoord

Vastgoedbeheer is de exploitatie, controle, onderhoud en supervisie van onroerend goed. Dit bestaat uit technisch en financieel beheer en wil zeggen dat wij eigenaren van vastgoed volledig ontzorgen in het behandelen van problemen van huurders, onderhoudskwesties en het innen van de huurstromen.

Wanneer klanten kiezen voor zowel verhuur als beheer, nemen wij van A tot Z alles uit handen wat er nodig is om rendement te behalen op het vastgoed. Vanaf het moment dat de sleutels aan ons worden overgedragen, zorgen wij dat het object klaar voor de verhuur en zorgen wij voor geschikte huurders. Hierin coördineren we alle stappen die daarin nodig zijn. Als de woning eenmaal verhuurd is begint het beheren en komen alle problemen bij ons binnen. Tevens dragen wij zorg voor het innen van de huurstromen. Wanneer de verhuurtermijn ten einde is zorgen wij ervoor dat de huurder(s) worden uitgecheckt en dat de woning weer schoon wordt opgeleverd.

Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Het belangrijkste is advies inwinnen om te bepalen of je verhuur inkomsten onder box 1 of box 3 vallen. Je businesscase kan hiermee staan of vallen. Wij kunnen je hierin adviseren zodat je de beste keuzes kunt maken.

Short stay is de verhuurmarkt die zich focust op overnachtingen van minimaal 1 nacht tot maximaal 4 maanden. Dit zijn dus hotels, B&B’s maar ook serviced apartments die door werkgevers geboekt kunnen worden voor enkele weken voor hun medewerkers. Benieuwd of een pand geschikt is voor short stay? Contacteer ons en wij zoeken het meteen uit voor je. 

Dit verschilt per hypotheekverstrekker, in principe zijn er aparte hypotheken wanneer je een woning aankoopt welke je wilt verhuren. Hier is vaak een hogere eigen inleg nodig, rond de 20% tot 40%

Dit hangt af van de voorwaarden van je hypotheek, je VVE en andere aspecten. Heb je hier vragen over dan kun je ons het best even contacteren zodat wij kunnen kijken naar je specifieke situatie. 

Dit verschilt echt per pand en een algemene schatting zal waarschijnlijk niet kloppen. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf of een woning voor bepaalde of onbepaalde tijd is verhuurd, of de woning onderdeel is van een portefeuille en zo zijn er nog nog meer factoren die hieraan bijdragen. Benieuwd naar de waarde van jouw portefeuille? Contacteer ons gerust. 

Je dient rekening te houden met verschillende belastingregels wanneer je een pand wilt verhuren. Om hier advies over te geven hebben wij iets meer info nodig. Ben je hier benieuwd naar? Contacteer ons dan met jouw vragen.

te huur den haag
Homey Housing favicon
te huur den haag

Contact

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.

Scroll naar boven