Vraag en antwoord

Vraag en antwoord voor huurders

Vind hier je antwoord

Homey Housing is een verhuurder die zich voornamelijk richt op studenten, young professionals en expats. Wij hebben een divers aanbod beschikbaar variërend van studio’s tot aan 7-slaapkamer appartementen. Als je een woning wilt huren of huurder bent bij ons, zal al het contact via ons verlopen.

Bij Homey Housing zullen er op elk moment van het jaar kamers en/of studio’s beschikbaar zijn. In de zomerperiode zullen dit er meer zijn dan in andere periodes. Wij zorgen ervoor dat het aanbod op onze website en op onze pararius pagina altijd up to date is. Dit betekent dat als je een kamer of studio op onze kanalen tegen komt, deze op dat moment nog beschikbaar is.

Bij Homey Housing zijn er iedere week groepsbezichtigingen op vaste tijden. Als je een woning wilt bezichtigen kun je een mailtje sturen naar students@homeyhousing.com waarin je aangeeft om welke woning het gaat. Wij zullen je dan een uitnodiging sturen voor de eerstvolgende beschikbare bezichtiging.

Wanneer je aan de hand van een bezichtiging (of van het zien van de advertenties) interesse hebt om een kamer of studio te huren, kun je een officiële aanvraag bij ons indienen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar students@homeyhousing.com. Vermeld hierin om welke kamer/woning het gaat, wanneer je graag zou willen starten met huren (en tot wanneer) en om hoeveel personen het gaat. Om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen, hebben wij tevens de volgende documenten nodig van alle potentiële huurders:

  1. Kopie ID.
  2. Inschrijving studie / arbeidsovereenkomst / stage overeenkomst.
  3. Drie recente salarisstroken van maandelijks netto inkomen van minimaal 2.5x de maandhuur. OF drie recente salarisstroken met een netto inkomen van minimaal 4.5x de maandhuur van een garantsteller.
  4. In geval van garantsteller: Kopie ID van garantsteller.

Wanneer wij een aanvraag van je hebben ontvangen voor een kamer, studio of appartement, controleren wij zo snel mogelijk de documenten. Voordat we je definitief kunnen accepteren, moeten we de aanvraag eerst langs de eigenaar laten lopen. Als ook de eigenaar akkoord is, laten wij dit per mail weten. Wij doen ons best om dit binnen 72 uur te realiseren.

Een garantsteller kan een familielid of kennis zijn, die ermee akkoord gaat om garant te staan voor jouw maandelijkse huur. De garantsteller hoeft niet woonachtig te zijn in Nederland. Mochten de loonstroken niet in het Nederlands of Engels zijn, dan zien wij graag een vertaling en uitleg van de loonstroken tegemoet.

Alle huurders die bij ons huren kunnen zichzelf inschrijven bij de gemeente. Het is zelfs verplicht om dit te doen.

Helaas is dit niet mogelijk. Bij een aantal studio’s is dit wel een mogelijkheid.

Om de leefbaarheid van onze andere huurders en buren zo optimaal mogelijk te maken, zijn huisdieren helaas niet toegestaan in onze woningen.

Wanneer je een woning huurt is de borg altijd 2x de maandelijkse huur. Bij een kamerprijs van 450 euro per maand zal de borg dus 900 euro bedragen. Indien er op het einde geen schades zijn, wordt de borg teruggekeerd minus de verplichte schoonmaakkosten.

Bij de meeste woningen huur je bij ons inclusief internet en meubels. Gas, water, licht en belastingen zijn voor rekening van de huurders en dus exclusief. Wanneer huurders hulp nodig hebben met het afsluiten van een energiecontract zullen wij altijd ondersteunen. Je kan via onze website ook direct een aanvraag doen via deze link. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een contract aan gaat met een energieleverancier, wij hier niet tussen zullen staan.

We kunnen helaas alleen een schatting maken van de maandelijkse kosten van gas, water en licht. Deze zijn namelijk afhankelijk van het gebruik. Je kunt ongeveer uit gaan van 70 euro per maand, per persoon. LET OP: momenteel stijgen de energiekosten maandelijks, wees hiervan bewust met je energieverbruik. De gemeentelijke belastingen variëren per jaar. Meer informatie hierover kun je vinden op: https://www.denhaag.nl/nl/belastingen.htm

Wij hebben altijd een aantal woningen online staan waarvan we weten dat deze beschikbaar komen op een bepaalde datum. Voor deze woningen is het mogelijk om alvast een aanvraag te doen, zodat je verzekerd bent van een kamer op een later moment.

In de regel huur je bij ons een kamer voor minimaal 10-12 maanden. Voortijdig opzeggen is dan niet mogelijk.

Helaas is dat bij geen van onze kamers of studio’s een mogelijkheid.

Als wij een datum vermelden in de advertentie van een woning, is het helaas niet mogelijk om later dan 15 dagen te starten met huren. Bijvoorbeeld: wanneer staat aangegeven dat een woning per 1-8-2021 beschikbaar komt, kun je niet later starten met huren vanaf 15-8-2021.

Een online-bezichtiging is helaas niet mogelijk. Wel kunnen wij je een video van het appartement opsturen zodra de eerste bezichtiging is geweest.

te huur den haag
te huur den haag
Scroll naar boven