IMG_0009

Gemiddelde huurprijs lager door coronacrisis

Wat betekent dit voor verhuur in Den Haag?

Door de coronacrisis betalen we minder huur voor onze woningen. Internationale studenten en expats blijven vanwege corona weg en dit drukt de prijzen van gemeubileerde woningen. Per vierkante meter betaalden huurders in de vrije sector in het eerste kwartaal van 2021 gemiddeld 2,4 procent minder dan vorig jaar.

Nieuwe cijfers van Pararius laten zien dat nieuwe huurders in Nederland gemiddeld maandelijks 16,34 euro per vierkante betaalden. Dat is een gemiddelde van de oplevervormen kaal, gestoffeerd en gemeubileerd. Logischerwijs is een gemeubileerde woning de duurste vorm. Daar betaalden nieuwe huurders gemiddeld 18,23 euro per maand per vierkant meter voor. Dat is 6,7 procent minder dan een jaar eerder.

Bij kale huurwoningen stegen de prijzen, ondanks corona, wel. Huurders betaalden hiervoor gemiddeld 2 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2020. Dit is een gemiddelde stijging voor heel Nederland. In de vijf grote steden (Amsterdam, Rotterdam. Den Haag, Utrecht en Eindhoven) daalden de kale huurprijzen wel. Deze cijfers zijn gebaseerd op 13.890 woningen die in het eerste kwartaal werden afgemeld op Pararius.

Benieuwd wat dit voor jou betekent en hoe Homey Housing met dit ontwikkelende landschap om gaat? De deur staat bij ons altijd open voor een bak koffie.

Bron: RTL nieuws

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Scroll naar top